Etusivu Syksy Käsikirja Alkuopetus Kauppa Yhteystiedot Toimintaideat

Värit tanssittavat

(Musiikki soi taustalla) Värien tanssiin tarvitsette päävärien mukaisia silkkihuiveja: keltaisia, punaisia ja sinisiä. Voitte kuvitella, että huivit ovat pensseleitä, joilla maalaatte tanssien.

Jakakaa lapset kolmeen ryhmään päävärien mukaisesti.

Tanssin aloittavat keltaiset. Aikuinen voi ohjata tanssia niin, että ”pensselit” maalaavat välillä ylhäällä, alhaalla sekä keskitasossa ja tekevät kiemuroita ja pyörähdyksiä tanssiessaan.

Välisoiton aikana keltaiset istuvat lattialle ja sen päätyttyä on punaisten vuoro tanssia maalaillen. Ja kuten edellä, välisoiton aikana istuvat lattialle myös punaiset ja tanssin pyörteisiin lähtevät siniset.

Eli välisoittojen aikana istutaan aina lattialla. Päättäkää tanssi musiikin loppupuolella siten, että kaikki tanssijat istuvat lattialla ja musiikin päättyessä he heittävät huivit vauhdikkaasti ylös ilmaan.

Tanssi voidaan toteuttaa myös siten, että kaikki värit tanssivat yhtä aikaa.

Löytyisikö huiveja myös väliväreissä: vihreinä, oransseina ja violetteina?

Värilaulu

Säv. ja san. Luri ja Marika Luokkala c Manus

Duurin ja Mollin talo

Kuvitusta Lähdetään Musiikkimatkalle 2 kirjastaRunosoitto

Värilaulun sanoista saadaan tehtyä kauniita ja tunnelmallisia runosoittoja. Lausutaan runoa, ja tunnelmaa kuvaavilla soittimilla soitetaan musiikkia säkeiden loppuun.

Laattasoittimilla voitte käyttää pentatonista duuriasteikkoa. Se syntyy soittamalla laattoja C, D, E, G, A, C.
Näitä voi soittaa satunnaisessa järjestyksessä oman mielensä mukaisesti.

Maalaan keltaisen auringon ja sen lämmön melkein tunnen (soitto)

Kauniin keltaisen, kukan keltaisen, tauluun näin maalaten (soitto)

Maalaan punaisen, marjan punaisen maun melkein maistan sen (soitto)

Ruusun punaisen, leijan punaisen tauluun näin maalaten (soitto)

Maalaan sinisen, taivaan sinisen tumman yön värisen (soitto)

Taian sinisen, sadun sinisen jo unen tunnen saapuneen (soitto)Värilaulu

Kuvitusta Lähdetään Musiikkimatkalle 1 kirjasta

Liikkuvat värit

Jaa lapset kahteen ryhmään: liikkujat ja soittajat. Valitkaa jokin väri (pää- tai väliväri) ja pohtikaa, millä soittimilla kyseistä väriä voisitte soittaa.

Varaa esille rytmisoittimia, laattoja ja rumpuja. Soittajat soittavat valittua väriä, ja liikkujat ilmentävät kuultua vapaasti tilassa liikkuen. Soittajia voi opastaa soittamaan välillä voimakkaammin, hiljaisemmin, nopeammin tai vaikkapa pitämään tauon soitossa.

Vaihdetaan värejä, soittajia ja liikkujia.

Kolme Kummitusta

Kuvitusta Lähdetään Musiikkimatkalle 1 kirjasta

Alkulaulu

Vinkkejä Lähdetään Musiikkimatkalle 1 kirjasta

Laulua laulettaessa tai kuunneltaessa käytetään kehosoittimia perusrytmin hahmottamiseen ja sen löytämiseen: kädet, taputukset polviin, taputukset poskiin, taputukset rintakehään, jaloilla tömistykset lattiaan. Laulusta kuulee, milloin rytmitetään tiettyä kehonosaa.

Pohtikaa lasten kanssa, millä rytmisoittimilla kuvaisitte kehosoittoja. Lapset voidaan jakaa niin, että osa lapsista soittaa laulun mukaisesti kehosoittimia ja osa rytmittää
laulua valituilla rytmisoittimilla.

Piirileikki 1

Asetutaan piiriin käsikkäin. Pyöritään piirissä laulun tahdissa ja välisoittojen aikana pysähdytään soittamaan kehosoitot. Askellusten sijaan voidaan heilutella käsiä edestakaisin paikallaan seisten.

Piirileikki 2

Parit asettuvat vastakkain käsistä kiinni pitäen. Pyöritään laulun tahdissa tai heilutellaan käsiä sivulta toiselle paikallaan seisten. Välisoittojen aikana pysähdytään soittamaan kehosoitot.
Alkulaulu

Lähdetään Musiikkimatkalle 1 levyltä.

Säv. ja san. Luri ja Marika Luokkala

Perhonen

Kuvitusta Lähdetään Musiikkimatkalle 2 kirjastaLähde nyt Musiikkimatkalle uudella toimivalla tavalla. Hanki omaksesi Lähdetään Musiikkimatkalle 1 & 2 Kirjat ja Levyt sekä Musiikin varhaiskasvatuksen käsikirja Musiikkimatkailijoille nyt tarjous hintaan 109

OstaLue lisää ja kuuntele

Rytmi tarttuu jalkoihin

Vinkki Lähdetään Musiikkimatkalle 2 kirjasta. (Alkulaulu soi taustalla)
Lähtekää liikkumaan tilassa vapaasti askeltaen. Polvet voivat nousta reippaasti laulun tahdissa. Taputtelujen kohdalla pysähtykää paikoillenne, tehkää taputukset ja lähtekää sitten taas liikkeelle.

Liikkumisesta voidaan tehdä eri versioita: edetään pomppien kahdella jalalla, edetään pomppien yhdellä jalalla, edetään kyykyssä tai kuljetaan takaperin.

Millaisia liikkumistapoja lapset vielä keksisivät?

Hyppää Kyytiin

Kuvitusta Lähdetään Musiikkimatkalle 2 kirjasta

Kaikki tämän sivun vinkit löytyvät näistä kirjoista. Lähde nyt Musiikkimatkalle uudella toimivalla tavalla. Hanki omaksesi Lähdetään Musiikkimatkalle 1 & 2 Kirjat ja Levyt sekä Musiikin varhaiskasvatuksen käsikirja Musiikkimatkailijoille nyt tarjous hintaan 109

OstaLue lisää ja kuuntele

Kiinnostuitko? ッ

Inspiroidu ja löydä musiikin ilo. Katso mitä voisit tehdä:


☀ KEVÄÄLLÄ

☂ SYKSYLLÄ

❄ JOULUNA

LUE JA KUUNTELE LISÄÄ

Lue myös lisää käsikirjastamme täältä.

Lisää luettavaa?

Olet lämpimästi tervetullut iloiseen RUMMUNLYÖJÄ ryhmäämme FACEBOOKISSA.
Löydät sieltä lisää vinkkejä ja paljon kiinnostavaa keskustelua. Liity nyt!


✎ Tekstaa meille

Tarvitsetko lisää tietoa tuotteistamme, postituksesta, laskutuksesta? Haluaisitko antaa palautetta? Lähetä tekstiviesti numeroon:

☎ 041-743 34 20

Vastaamme nopeasti, emmekä soita takaisin jollet erikseen pyydä.
Voit toki myös halutessasi soittaa numeroon.
Palvelu on auki arkisin 10-16:00 ja vastaamme viestihin kyllä muinakin aikoina mahdollisuuksien mukaan. © Suomen Musiikkimatka Oy 2017 email:musiikkimatkalaskutus@gmail.com puh: 040 187 4763 / © kuvat: www.fairytalepetronella.com

Etusivu Syksy Käsikirja Alkuopetus Kauppa Yhteystiedot Toimintaideat